Iedereen heel erg bedankt!

16 april

De afgelopen periode is heel intensief geweest. Het begon allemaal met de opening van Stefanxe2x80x99s stoofje, gevolgd door zijn verjaardag. Het was een moeilijke dag. Van te voren kun je niet bedenken hoe je zoxe2x80x99n dag gaat invullen. xe2x80x99s Morgens zijn we eerst met ons drietjes naar Stefan geweest en hebben we 14 mooie rozen bij hem neergezet. xe2x80x99s Middags zijn we samen met familie en vrienden naar Stefan gegaan en het was fijn om dat samen te delen. Na afloop bij ons thuis koffie gedronken met natuurlijk een stukje kwarktaart. Kwarktaart was Stefanxe2x80x99s favoriete taart, en met verjaardagen maakte hij die ook altijd. Dus dat mocht niet ontbreken.

Dan komt onherroepelijk de periode vanaf 06 april, vanaf die datum ging het vorig jaar steeds slechter met Stefan. Je verstand weet dat er een jaar voorbij is gegaan, maar je gevoel spreekt heel andere taal. Je herbeleeft alles weer opnieuw. De momenten dat je nog echt contact had met Stefan, en dat het contact er eigenlijk niet meer was vanaf 14 april. De huisarts die komt en je vertelt dat ze denkt dat het komende nacht wel eens afgelopen kan zijn.  Dat je kind gaat overlijden aan die klote leukemie. Altijd zo vol optimisme, ik denk wel eens dat hij tot 21 januari niet echt beseft heeft hoe ziek hij was, misschien wel bewust weggestopt. Maar dat deden wij ook, je blijft hopen, het gebeurt toch altijd bij anderen?

Het was nu ook een moeilijke avond en nacht. xe2x80x99s Morgens om 07.28 uur lag ik in Stefan zijn bed, hij voelde zo heerlijk dichtbij. Buiten hoorde ik de vogels, de zon scheen net als vorig jaarxe2x80xa6..xe2x80xa6xe2x80xa6

Later naar Stefanxe2x80x99s tuintje gegaan, en wat een waar bloemenparadijs is dat geworden.  Geweldig om te zien. Het doet ons heel goed om te merken dat zoveel mensen met je meeleven.  We willen iedereen dan ook bedanken voor al die lieve kaartjes, bloemen, mail en sms berichten die we hebben ontvangen op zijn verjaardag en op 15 april! Het is een geweldige steun.

 

2 thoughts on “Iedereen heel erg bedankt!

  1. Het is werkelijk zeer ontroerend hoe je dit allemaal verwerkt Monique! Wat zal dat moelijk zijn geweest, maar tegelijkertijd oh zo vertrouwd om in Stefan zijn bed te liggen……Zoals je zelf zegt, zo heerlijk dichtbij. Respect! Dikke kus voor jullie allemaal!

  2. Lieve jullie, ook ik heb aan Stefan gedacht. Niet alleen op deze dag maar heel vaak als ik naar onze Bart ga. Dan steek ik altijd even over naar Stefan. Praat tegen hem over Feijenoord.Heel veel sterkte voor jullie.xxxChristianne

Plaats een reactie